Valborg

I natt var en fruktansvärd natt, jag kunde inte sova.. jag hade en sån tandvärk, tog tablett men de hjälpe ej. Så kl 5 å jag fortfarande inte sov å hade lika ont, gjorde jag det man inte ska göra, jag hämta alla olika värktabletter jag hade hemma 5st olika, vet ej om alla var bra att blanda. men jag tog en av varje... svalde å gick å la mig. Smärtan försvann inom en halvtimme. Jag vakna kl 8 med smärta igen.. men jag hade ju i alla fall fått sova i ca 3 timmar utan smärta... Nu gör det forfarande ont.
Men jag har ringt min tandläkare, nyss,  å berättat om min situation å han sa att jag skulle komma in.. så kl 14 ska jag till Mölndal.. hoppas de kan hjälpa mig med denna smärta. Är den verkligen normal?

Ja, det var ju valborg med. Jag ska se på Cortégen kl 18.15 i vilket fall.. sen får vi se vad som händer. Kanske blir grillning å kubb i slottsskogen. Ja, jag ska ju inte grilla å äta då.. men spela kubb å umgås kan jag väl göra. Vi får se.

Ska in till stan å lämna min lönelapp med å köpa en kofta.

Får se om jag hinner allt.. det är sjukt varmt ute med.. härligt!

Hoppas ni får en fin dag!


/ME

Jobb

Hej hopp idag var jag uppe tidigt å jobba. Har vart en riktigt fin dag.. var ute med barnen i solen. Åt min allra första måltid idag.. det var fisk å mos.. så jag tog chansen å prova. Gud vad gott det var! Fick mosa fisken i sås.. men det gick. Inte helt ok än. Gör lite ont när jag tuggar. Men snart.

Har även blivit kallad på intervju.. ska på en på tisdag kl 14. Så spännande! Är en Reggio Emilia inspirerad förskola.. skulle vara spännande att arbeta med det. Vi får se hur intervjun går.. håller på att läsa på om ämnet nu :). Roligt roligt.

Är sjukt sugen på pizza med.. men håller på med bakpotatis i ugnen nu.. ska med bli gott. Har 5st burkar kvar med barnmat.. men de sparar jag till juni.. då behöver jag de igen.. när tandställningen ska in.

Har köpt agillity prylar till Jason idag med.. så till helgen blir det att börja träna min sötnos.. ska bli skoj! Börja ju träna han med tunneln igår.. det gick bra.. han var lite rädd först.. men sen, med lite godis i mitten av tunneln gick å sprang han igenom. Så duktig så! Även utan godis ;)

Har bakat åppelpaj med.. fick lust med det.. solen sprider en sån glädje.. hade en kompis till Chris på besök här med.. så han fick lite.

Men nu är strax potatisen klar... får värma på köttet!

Ha det fint i solen å njut av valborg imorgon!


/ME

Städa.

Idag måste jag städa, dammsuga, torka ur kylskåpet, damma, slänga tidningarna, diska. Går ganska snabbt när man väl kommer igång.. när man nu gör det.

Chris vill att jag bakar med, mina underbara chokladkake-muffins. De är otroligt goda å helt mjölk å glutenfria. Men mindre roligt att baka något så underbart.. å sen inte få äta av det. En äppelpaj var beställd med.. även den helt underbar. Men måste jag välja tar jag muffinsen. Gjorde en vanlig kladdkaka, men inte alls samma goda smak.. godare när de är mindre på något sätt.. hehe.

Provade även Soygurt blåbär idag, även den var riktigt god, jag som inte ens tycker om blåbär (förutom färska i skogen). Så har nu 2 goda alternativ till yoghurt.. synd att en liter av den kostar 26kr bara.  Lite väl dyrt. Ja, igår var jag ju å gnällde på vår Coop med. De har dåligt med mjölkfria produkter som choklad å Rapsy produkter å så. De skulle beställa in chokladen efter lite tjat. Skulle komma in i nästa vecka! SOM jag längtat efter en chokladkaka!

Sen på en fråga jag fick av en bekant.. vad är viktigast, familjen, släkten eller vännerna? Det var en svår fråga... min släkt har ju vart som min familj under nästan hela min livstid. Men nu på senare dar har vi glidit ifrån varandra. Så jag svarade mina vänner.
Min familj är mina vänner å de andra är bara släkt. Utan Chris å Jason vore jag inget.. det finns några få andra som är viktiga som mormor, som alltid ställer upp för mig. Utan henne vore livet i gbg lite sämre. När hon dör vet jag inte vad jag gör.

Men men.. städningen väntar...


/ME

Måndag

Det är problem med denna värk, jag tjatar om det.. men det är så jobbigt. Jag vaknar mitt i natten av en otrolig smärta, varje natt.. måste gå upp å ta en tablett å sen sova igen.  Väldigt ryckig sömn.. man får ju inte luta sig mot kinderna heller. Smärtan skulle vara över nu sa dem.. likaså svullnaden. Men det är den ej. Har börjat få blåmärken med är helt gul-lila i ansiktet.. riktigt fint!

Annars har jag vart å handlat idag... köpte lite smoothie frukt.. det kan jag ju äta el. dricka :)  Köpte även laxfile till Chris.. funderar på att mixa den å potatis å sen äta.. kan ju prova i alla fall.. såå trött på barnmat. Men har hittat en klar favorit. Kalops 6mån Sempers. Går att äta utan att krydda. En njutning i tillvaron.

Har duchat Jason med, han fick ju en allergisk reaktion av fästinghalsbandet, Scalibur, så reklamera den. Köpte Frontline droppar istället. De funkar ganska bra :) Han klia sig frenetiskt av det andra. den lilla stakarn.

Ska nog försöka mig på att städa lite här med. Inte så skoj.. men nödvändigt tyvärr. Sen diska efter chris.

Annars har solen skinit på oss idag.. alltid trevligt :)

/ME


Söndag

Igår var en toppendag! Solen sken å jag var å handla lite grejer. Det var ju hundens dag, så jag passa på att köpa lite hundmat till Jason 20% rabatt på alla hundartiklar är ju inte fel. Köpte en fästingplockare med. Är grymt rädd för att plocka dem för hand.
Köpte även lite mat och dryck, inte till mig då.

Men annars har svullnaden gått ner nu.. ser nästan normal ut. Dock är smärtan densamma.

Men hoppas ni haft en bra helg.

/ME

Yr i bollen

Usch i morse vakna jag å kunde inte stå på benen, riktig feberdimma. Gick på stapplande ben in i duschen, men orka inte stå upp, bara fall ihop. Satt ner en stund, men vattnet var för varmt. Fick tvättat mig efter en stund. Tog en tablett, 600g alvedon. Smärtan försvann ej men yrseln.
Åt lite soygurt jordgubb, rekomenderar den starkt, väldigt god! Ska prova blåbär med snart. Men mamma sa att den smaka lite kemiskt.  Vi får se.
Gick en promenad med Jason.
Läste färdigt GP och drack te.
Satte på 2 maskiner tvätt å diska.
Helt slut kolla lite på mtv.... då kom posten. Vet ni vad som damt ner? Jo mitt examensbevis, så nu har jag bevis på att jag har lärarexamen.. wii :) Kom då på att jag måste ansöka om bevis på att jag har genomgått utbildning för att få forska med. Forskningsutbildeningen. Ska leta papper om det starx.
Ska först äta min goa barnmat idag med smak av grönsaker och kyckling + extra kycklingkrydda ifrån Santa maria.

Blir inte tjock på denna diet i alla fall.. hehe..

Men svullnaden i ansiktet tror jag har gått ner lite.. ser dock fortfarande otroligt dum ut.

Blir nog Orust idag.

Hare fint!


/ME

Nyopererad

Igår skedde det. Jag drog ut 4st tänder. Det gjorde sjukt ont å blödde mycket. 13st  bedövningssprutor fick jag, de gjorde ondast. Själva borrandet var ok det gjorde inte så ont, skaka mest. Men sen, jag vingla hem som värsta fyllot, trots att jag hade legat å vilat i ca 2 timmar efter. Kvällen blev lugn om man säger så.

Imorse vakna jag av mycket blod på kudden, mådde illa å var helt yr, så fick åka in på en extra kontroll, ja 300kr extra blev det... hmm.. tror jag har kommit upp i mina 900kr nu.. wii frikort :) Jag hade ju dock hunden med mig, så mormor fick följa med å vakta vovven. Sen gå hem. Är henne evigt tacksam.
Men usch så jag har mått idag, inte nog med att man ser ut som om man har påssjuka..jag mår illa med.. spydde på bussen.. inte skoj. Sen i matväg.. äter barnmat nu.. lite trist. mellan 4-6mån mat.. Något som vet vilka som är bäst? Har testat några. Men kryddar extra så smakar det mums. Annars är de väldigt smaklösa. Äter även yoghurt å dricker te.
Men det gör så ont...

Föressten ni som har laktos, Ibumetin, värktabletten...ät den inte! Den innehåller Laktos. Fick en enorm magknip i natt. Vet inte riktigt vad jag ska göra med mitt 100pack jag köpte.. hmm det löser sig.  Har ju Alvedon å nån på t med... blir en del tabletter/dag.
Men svullnaden ska nog släppa.. innan lördag sa dem.. vi får se. Smärtan däremot kan hålla i sig nån vecka.

Så det är lite synd om mig.. jag som hade lovat att shoppa med Becka idag....synd.. hade sett fram emot det.. Istället får man ligga här hemma å va sjuk med smärta. Men det går över.

Hoppas allt är fint med er!


/ME

Besviken...

Igår var jag och M-L ute å dansade.. synd bara at det endast var vi... vi var på 2olika ställen, båda var lika döda. Första stället var det några människor men ingen dansa. Andra stället sa vakten att det skulle vara mellan 20-30st personer.. ja det var lite, lite tyckte vi men tänkte att det skulle komma fler sen.. kl var då halv 1. När vi kom in i lokalen var det 7st personer där. 5st i rökrummet å 2st i en soffa.. endast killar.. hallå var är alla andra?. Lite sura som vi var köpte vi oss en cider. sen satte vi igång å dansa... dansa typ 1 tmme ensamma på dansgolvet.. sen kom det 5st tjejer till.. ja det var vi som dansa hela kvällen, var någon kille som våga sig ut då å då. De satt mest å glodde å drack öl.
Men vilken kass kväll... inget roligt alls, kass musik med.. dj´'n, spela typ samma låtar hela kvällen... olika remixar.
Var skönt att ha gott om plats på dansgolvet, man kunde gå iväg å prata.. men stämmningen var lite deppig i lokalen.
Jag skoja å tog å lekte med ett sugrör-... ja då kommer en bartender å en vakt å blir skitsura.. men hallå ha de inte framme på ett bord om man inte får röra dem. Blir så trött.

Skällde på vakten när vi gick med... dåligt att ljuga om folkmängden i lokalen..... men det har kommit å gått folk säger han till sitt försvar.. å kom nästa helg då ska vi ha 1000st.. jaja, sa jag å gick vidare.


Lite arg på människor som inte förstår och kan ha förståelse för andra människor å deras situation. Ett husdjur  är lika mycket värd som en människa! Och precis som ett litet barn kan inte en hund vara ensam en hel dag.
Vill man att jag ska komma på besök, å man är allergisk. Kan man gå till doktorn å be om allergimedicin. Man kan ta medicin för 1 dag, vid speciella tillfällen. Den fungerar!  Det är inte bara åt ena hållet allt ska fixas.. man får ställa upp åt båda håll.
Jag kan se till att jag inte har hundhår på mina kläder, men allt försvinner inte....jag kommer behöva gå ut å rasta hunden. Jag har ingen som kan passa honom. Har ni det kanske?

Det må vara T's dag dag, men på min dag julafton.. ja då skulle hunden med bort, då fick jag inte ta med honom. Då var det bara ni som var i centrum igen. Å de andra släktingarna har nog hundvakt.. det är skillnad!


Idag har jag varit på loppis i vilket fall, det var lite skoj.. ätit taco å duschat Jason med.

Nu ska jag diska å sen se på tv.

CIAO!


/ME

Hundkurs

Nu har jag tagit tag i hundkurserna igen. Bokade in mig på en kurs idag, den startar den 26 maj, ligger vid Hjalmar typ. Snäppet dyrare än alla andra kurser jag hittat, men den hålls utomhus. Jag vill inte gå omkring i en uppvärmd ac anläggning.. lr ja det vill jag. Men jag vet att det inte är det bästa för min hund. Han behöver träning utomhus. Så ska bli spännande att sätta igång med detta. Vardagslydnad är det vi ska gå föressten.
Det här dragandet i kopplet som han har börjat med är inte roligt, väldigt envis är han med. Tur att han är liten och nätt, hehe kan lätt dra med mig honom om jag skulle vilja.

Annars så står det handla mat på schemat idag, stor shopping. Vi har sagt att vi ska börja med bestämda rätter å sedan handla mat inför det. Men ja... svårt att börja med det där.. när jag handlar köper man bara bas varor å sedan om det är något bra erbjudande på något.. Vilket gör att vi inte har så stort urval i frysen.. gick igenom den igår. Jag har 4st packet med kycklng, 2 file och 2 klubbor i olika märken. Har även 1 packet bacon å mina egna kantareller ifrån förra året, å lite frysta grönsaker. Ja lite annat med som ingen vill ha men som man inte heller vill slänga.. om man nu någon gång skulle vilja äta det. Har ju även lite glass å tacobröd å annat bröd.. men ni förstår poängen hoppas jag.
Mat i frysen, men inget att äta... bara kyckling.

Tror dessutom att jag inte tål den laktosfria maten heller, blir dålig av yogurten å blev väldigt dålig av cotton osten, mjukost. Så tror faktiskt att jag har mjölkprotein allergi. lr något annat.. ska ju snart iväg till östra å göra en ny undersökning.. för att se vad det är för fel på mig, kolla tarmarna. Usch det var väldigt obehagligt sist, gjorde sjukt ont i magen, de trycker ju in en massa luft för att tarmen ska vidga sig. Detta gör ONT! inte fått remissen än, men den kommer väl.

Snart dax för den 22 april dagen.. dra ut 4tänder dagen.. usch.. ser inte fram emot detta.

Nä.. idag ska vi ä'ven njuta av solen.... gå en promenad med lillen, till berget kanske.. så fint där uppe när man ser ut över göteborg. Ska nog gå å väga honom med, var över en vecka sen nu.

Men.. hare fint i solen!


/ME

Dagen...

Idag vakna jag av Jasons gnäll.. 1 timme senare ringde telefonen. Det var bemanningen. Så det vara bara att hoppa upp å klä på sig.. jag gick ju såklart vilse, var första gången jag skulle till detta ställe.. blev en halvtimme sen. Pinsamt!

Efter detta åkte jag hem å gick en lååång promenad med Jason i solen.. så underbart. Fundera även på vad jag skulle äta, kom på att jag köpte pannkakor, Nora skulle komma på besök, men gjorde sen inte det, problemet är att varken jag eller Chris kan äta dem. Men jag tog en tablett å åt upp dem. Inget ska förfaras, hehe :)  Kommer ha rejält ont i magen ikväll.. åt nämligen potatisgratäng med grädde i på jobbet, utan tablett. Inte bra!
 
Har även tömt kameran å tänkte bjuda på 3st bilder.. lovade ju att visa lilla kevin som väger 4kg mer än Jason.. hehe.

 Min Snygging, fotat i Tanum :)

 Jason och Kevin, Kevin till Höger.

Jason och Kevin igen.. lugnet före stormen ;)


Har en del bilder på när de leker med.. men svårt att se hur de ser ut då. De leker rätt våldsamt. Men de är väl för söta. Kevin är av rasen Cairn Terrier och Jason är ju en Phaléne :)

Har tittat på fler lägenheter med, via internet å gick runt lite å titta skyltfönster med. Hitta en del som var intressanta. Ska nog på visningen på söndag el. mån.  byggdes förra året.. denna är lite större 70kvm. Den andra var för liten. Den hade diskmaskin, vilket inte denna har.. men har iof torktumlare..  vilket är bäst? Men som sagt för liten. Det jobbiga med denna är att den är på bottenplan.. inte så skoj att någon kikar in via sovrummet.. är en liten stenaltan utanför sovrummet nämligen. Men men vi får se.

Ska nog söka fler jobb idag med... sökte ju 4st igår. Bara sådana jag verkligen skulle vilja jobba på...Alla var i mitt närområde med. max 20min gångväg :) men får väl ta å söka de andra med. Finns sjukt många jobb just nu. Hitta minst 10st igår.  Lite konstigt när de säger att det är ont om jobb.. men men. AF blir väl sur annars...

Nämde jag att jag har köpt nya tabletter med, sådana man har på bordet, underlägg. Svart botten med vita hjärtan med olika mönster i.. så snygga! Kännde för något nytt, gick ju förbi Hemtex på vägen till Coop... svårt att missa lixom.

Tvätten igår tog sjukt lång tid.. tvätta mellan kl 16-21,30. Jackorna var inte torra än.. men jag tog ur dem ändå. 6st maskiner blev det tillslut. Fulla!

Men får väl bli lite nyttig då.. diska kanske ;)


/ME

Visning

Hej!

Idag har jag sorterat tvätt å insett hur mycket jag har att tvätta idag, alla vinterjackorna 4st, å den vanliga tvätten å sängkläderna... det blir minst 5st maskiner.. usch.

Kolla i veckans bostadstidning med å såg en mysig lägenhet.. så spontan som jag är boka jag en visning.. den är nära här jag bor, så bara att knata ner, en 2:a är det. med stort badrum, med tvättmaskin, stort vardagsrum med köksdel.. ett litet sovrum å hall. bara på 45kvm, men ändå. Ska bli mysigt att gå titta på den.. ska vara där kl 16,45 idag.  Drömma sig bort lite. inte fasligt dyr heller 1, 195 000, med en hyra på 3,397. Helkaklat å rostfritt å vitt kök.. mmm :)

Ska ta tag i jobbsökandet igen med, fila på mitt personliga brev å sända iväg några ansökningar.. går ju så lätt, bara klicka på en knapp å vips.. fint med internet :)

Nej, nu försvann solen.. hoppas det inte börjar regna bara.. ser lite mölning ut, eller väldigt molnigt...


Åh ja just det.. det hände något fruktansvärt igår med. Lilla Jason trampa på metallspån.. som gick rätt in i trampdynan, den satt fast å fick dras ut.. massa blod å en ledsen hund. Fick hemmagjort bandge igår kväll... men nu är han glad igen.. såret har jag tvättat med koksaltlösning, det har gått ihop. Han går på tassen å gnäller inte när jag trycker på det. Är han OK då? Ringde vetrinären imorse å de sa att jag skulle forsätta tvätta å blir det infekterat skulle jag komma ner. Hoppas det inte blir det.. så fasligt dyrt...

Nä, ska väl sätta fart med något nu, kolla jobb kanske ;)


/ME

Home sweet home...

Morgonen började bra, slog på tvn å såg att Lilo och Stitch gick. Självklart titta jag på detta, grät floder.. hehe ja.. jag lipar åt allt ;)
Åt sedan en smaskig frukost, testade den nya äggkokaren, den fungerade bra.. dock lite svårt att lyfta upp dem. Med bara ett handtag, en liten boll...

Men idag ska jag åka hem, får ta bussen, usch, Jason å Chris stannar kvar. Jag ska på något AF-möte morgon. Minns ej vilken tid dock. Det löser sig nog. Skönt att komma hem i vilket fall.

Igår greja vi med altanen å svängde runt lte med bilen... ska bli skönt när man kan äta frukost ute :)

Ja, får väl gå ut lite... kanske tita till fåren.. de har nyss fåt lamm 7st.. de är så söta... rusar mot en  när man kommer.. helt orädda :)  

Får se....

Ha en bra dag!


/ME

Nästan hemma igen

Nu var man hemma ifrån Sälen. Både skönt å lite trst. Var trevligt att träffa S och M och deras lilla Cairnterrier Kevin. Jason och Kevin busa mycket, då vi delade stuga. Har lite bilder på dem, Men lägger upp dem när jag är hemma igen.
Har en mellanlandning på Orust just nu.

Solen skiner så fint här, tror det var 15 grader varmt.  Har dammsugit å vart å handlat på Göken, bla. ett par nya tofflor som jag ska ha när jag börjar jobba igen. Mörkblå å svarta är dem.

Ja, fått mail ifrån min tandläkare med, om 2 veckor rycker det 4st tänder. och om ca 4-6 veckor ska jag få min "fina" tandställning, räls. Inte gratis precis.. tror de kosta 2500/käke. Jag ska ha i både under å överkäken. Usch! I 2år!

Måste gå..

/ME

Sälen...

Hej!

Vi har haft 2 fina dagar med sol å 2 mulna å tråkiga dagar. Men imorgon åker vi hem. Börja töa bort lite väl mycke nu.
Åkt mycket skider, ena dan åkte vi 18km på fjället, det var jobbigt! Trilla ett par gånger...

Är lite arg med, på flera personer.
Eftersom en av dem jag är arg på inte vill träffa mig, trots att vi är i samma område, överväger jag att strunta i dennes dop. Ändå ingen idé om de inte är intresserade av att träffas. Jason får ju ändå inte följa med.

Men får önska én glad påsk!


/ME

Sälen

Ja nu ska vi åka snart.

Idag har jag vart å handlat lite servetter å trisslotter till svärmor. köpte även bröd till mig ;-)

Bara grillkolen kvar... ja ska börja packa ihop maten nu tänkte ja...


Hörs..


/ME

Packning

Idag har jag lagat en massa mat å bakat en massa kladdkaka muffins, väldigt goda!
Har även vart å köpt lösgodis till resan å packat.. packat ner allt förutom maten.. såklart :)
Jasons leksaker ska packas ner imon med...

Fick för mig att vi skulle åka ikväll, men var ju imorgon vi skulle åka. jaja....

Precis tittat på Kalle och chokladfabriken med.. den är ok.. med oompaa Loompierna. Sett den förut.. men hade inget bättre för mig.

ja.. hörs!

/ME

Trött...

Är så trött. Var ute å festa med några vänner igår.. å har bara sovit 4 timmar i natt. Uscha uscha... men roligt hade vi :)

Idag har jag vart å handlat mat inför sälen, vart på AF-s informationsmöte å lagat 2 av 4 middagar.. blir 2 imon med.. potatsgratäng och lövbiff. Måste även packa allt som ska med..å det är en hel del.

Håller på att tvätta nu, måste göras.. så att underställen är rena.. hehe

Mina händer är så fruktansvärt torra, speciellt den högra, bara spricker upp å blöder hela tiden. Något förslag på hur man kan fixa detta?

Ja,.. fick mina brev ifrån Posten idag med, eller var det igår.. hmm.. så blir väl att man jobbar där i sommar igen.. ska börja videokoda i år.. det ni! Går stadigt uppåt.

Ja just det.. var ju å shoppa med M-L igår med.. prova en del. men var inget som klicka... men kan ju inte gå tomhänt hem, så köpte en tasshandduk till Jason ;-) hehe kan va bra att ha i Sälen. :-)

Nä, nu ska jag väl äta lite mat, sen diska, sen ta ur tvätten å hänga upp den.. blir nog lite tv ikväll med.

Höres..

/ME



RSS 2.0