AF- 2

Idag blev jag riktigt inskriven på Arbetsförmedlingen. Fick hjälp med att ansöka om a-kassa. Imorgon ska jag göra en handlingsplan. Kl 10. Sen Orust.
Har ringt runt och bett om arbetsintyg. Ska få dem inom en vecka.

Har sagt upp mig ur ena lärar förbundet... men hittar inte mina papper ifrån Bemanningen.. inte bra!
Har precis vart å handlat med... så att jag kan baka mer chokladmuffins :) Mitt enda godis nu i dessa hemska tider, ja nötter med då.  Hatar verkligen att ha laktos ibland.. upptäckte att även mina älskade Digestivekex inehåller laktos..

Ja, nu ska middan fixas.. revben med potatisklyftor blir det nog.

Ciao!


/ME

Arbetsförmedlingen

Har nu varit på arbetsförmedlingen, så onödigt!
Skapade ett konto å gick dit, stog i kö i en timme. När man väl kommer fram säger han. - Du måste göra en inskrivning via internet, det kan du göra hemma. Så det vara bara att åka hem igen. Usch säger jag bara. Så har nu suttit i nån timme å fyllt i allt som behövdes i mitt CV 2 ggr. 
Så imorgon måste jag åka till arbetsförmedlingen igen å stå i kö å eventuellt då få lite hjälp.
Blir så trött!

Ja, nu ska jag strax diska, gå ut med Jason å sen vänta på att  Chris ska sluta, så att vi kan åka iväg å handla lite. Sen ska väl middan lagas.

Funny Bunny!


/ME

Helgen

Helgen har vart relativt lugn. Igår var jag å köpte mig ett nytt grönt nagellack, kunde inte låta bli :)  Sedan åkte jag in till centrum å mötte min bror å hans kompis, vi gick omkring lite på stan, titta på en modevisning... visningen var bra, men sällskapet.
Min same-alkis granne var där, usch säger jag bara.. han spillde ut öl, höll på med Jason hela tiden å tjöta, var obehagligt nära, han tog tag i min hund å gav den till 2 utländska tjejer som ville köpa honom! -se så glada de blev säger han till sitt försvar, fick tillbaka Jason efter en stund, de fota sig tillsammans med honom å höll på.. men gud säger jag bara.. trodde aldrig att jag skulle komma därifrån. Stakars Jason var helt skärrad å stank öl.
Efter allt detta hemska åkte vi hem till mig å spela lite tv-spel å åt middag. Sen åkte vi hem till Becci å tjöta å fika.

Släckte ner för earth hour, var många som gjorde det :) Sen skulle brodern å kompisen med tåget hem.. så jag  å Jason följde dem till bussen. Sen gick vi tillbaka till Becci å spela UNO och TP, Gissa vilket av dem jag vann på?
Åt morotstårta, fick med mig resterna hem, mums!

Idag sov jag länge, vakna med fruktansvärt ont i ryggen.. gick ut med Jason, åt frukost.. sen klippte jag Jasons klor, päls under tassarna å kamma igenom honom. Tror jag ska köpa lite tass-kräm inför Sälen, han var lite torr å sprucken.

Å nu sitter jag här... ska gå ut med Jason igen, vi är ju ute var fjärde timme... sen ska jag väl käka något.. tror jag tittar lite på Sailor Moon med.. var ett tag sen nu. Sen ikväll kommer Chris hem...

Imorgon måste jag till Arbetsförmedlingen, se om man kan få lite pengar av dem. lr via dem.. hmm.. få kolla när de öppnar. Kanke får lilla Nora på besök med.. vi får se.

Hoppas ni har haft en skön helg!

/ME

Jobb...

Nu har jag vart duktig å sökt 8st jobb. Hoppas på intervju på åtminstående en av dem :)

Ligger här å tittar på Lets dance med.. Tror Laila vinner. Men vi får se.. båda två är värdiga vinnare. Har inte direkt följt serien innan. Men skoj att se vem som vinner nu.

Imorgon ska jag å Jason på fest! Ska bli riktigt skoj :)

Får se om Puttis dyker upp med...

Nu ska jag strax gå ut kvällspromenaden med Jason, han kommer här å söker uppmärksamhet...

/ME

Kurs...

Nu är jag nyss hemkommen ifrån min kurs i dataprogrammet Time Pool. Sätts inte igång förrens i maj, men ska bli intressant att börja med det. Kanske får mer jobb.. lr inte...

Är sjukt irreterad på min nya tandläkare med. För det första har de bara telefontid mellan kl 18-21, för det andra svarar han inte på mina mail å ringer inte upp. Va ska jag göra? Nu vet jag ju fortfarande inte om jag får ta del av högkostnadsskyddet lr ej. Han sa att detta skulle kosta mig 300kr, jag har nu fått punga ut ca 3000kr.. å mer är på väg. Jag måste ju medella vårdcentralen idag om hur det blir. Som även dem tömmer mig på pengar. Livet är hårt å orättvist!

Nä ska sätta igång å diska nu.. baka kladdkaka muffins igår, mycket goda! Men mycket disk, sen ska jag laga mat till Chris som åker till Orust idag, ska gå till vårdcentralen med.

See ya!


/ME

Sjuk...

Ja, nu har jag legar sjuk i 2dar. Spytt å haft diarée, inte kunnat äta något. Inte så skoj.
Tror du har smittat mig via internet Mia.. hehe ;) för var ju efter att jag läst om er sjukdom jag blev sjuk.

Idag har jag vart å gjort min undersökning med.. vilket ledde till en ny undersökning.... denna gång på östra sjukhuset. Det är inte lätt å va så liten å sjuk som jag är.. blä!
Så dyrt.. ska se om jag kan få mitt frikort snart...

Annars ska jag strax ge mig iväg å handla lite mat. Behöver skriva ett personligt brev med.
Vad äta idag? vi får se...

Hörs...


/ME

Dagens...

Idag har jag vart på apoteket å fixat med lite grejer jag behövde inför den lilla hemska  undersökningen på torsdag.

ska strax gå ut med Jason å sen gå å klippa mig.

skriva färdigt mitt CV och slänga tidningarna.

Ja, bara att sätta igång..


/ME

Shopping...

Idag har solen lyst på oss. Vi har vart å shoppat lite av varje, en alldelles underbar dammsugare (Siemens power edition evolution) en Philips sterio, en Hugin elvisp, en Panasonic telefon och lite mat förståss å Mamma Mu filmen :-)
 
Nu ska jag städa, Sen ska jag kolla efter lite jobb, borsta Jason. laga middag å ringa ett viktigt samtal.

Imorgon ska jag klippa mig, wii, har längtat efter det.

Helgen var fin, vi fira Chris å mig på ett hörn, i fredags var ju min sista dag på praktiken, barnen var underbara fick en hel bunt teckningar å brev å en prydnadshöna, för att jag kommer att bli en hönsmamma.. hehe stämmer nog :)

Fick brev om dop idag med, Theos, klart vi ska dit. Tror Chris jobbar men jag å Jason kommer.. dock får väl Jason stanna hemma under själva sermonin å så.. men det löser sig.

Nu måste jag sätta fart..


/ME

GODKÄND!

Grattis grattis till MIG! Jag är nu godkänd på min praktik och på min lärarutbildning.
Så jag kan stolt kalla mig lärare nu :-)
Får börja fila på mitt CV....hehe
Hon hade inget att klaga på, jag hade en perfekt lektion rakt igenom. Barnen var änglar å ställde inte till med bråk. Jag är så fruktansvärt lycklig. Nu känns alla år av slit bra.
Nu är det bara 3dagar kvar på praktiken, måste ju hinna säga adjö till alla, både personal och elever. Kommer att sakna dem.
Måste bara fixa med att jag har min examen på papper med :-)

I helgen fyller Chris år, han ska firas på Orust. Ska bli trevligt.

Solen skiner idag med :)


/ME

Oro...

I morse vakna jag med världens magknip, kunde varken sitta lr stå. Magen var i uppror. Jag satte mig på toa en stund, sen igen å igen. Sedan mådde jag lite bättre, for iväg till "jobbet" å gjorde min plikt.

Kände för att baka, men har inga ägg, å det regnar.. så har ingen lust att gå ut.
 
Usch för imorgon med, kan inte släppa min oro inför detta hemska. Tänk om hon inte tycker om mig, inte tycker jag var bra, inte tycker att jag e godkänd. Vad gör jag då? Borde kanske läsa på lite litteratur. men orkar inte. Ska plugga på min lektion, sen får det gå som det går. Jag vet ju att jag har minst 3st barn som kommer göra allt de kan för att sabba.. det gör dem alltid, varken hon är där lr inte.. men ändå.  Har ju några änglar med :)

Nu är det disken som väntar, tror jag ska ta en dusch med, sen öva.. sen tv, sen sova :)

Måste kolla busstider med.. ska vara där kl 7 imon tänkte jag.. hmm då får jag gå upp kl 5.. jaja.. tar ju en timme med buss dit nämligen. Sånt e livet :)


/ME


SOL :-)

Idag skiner solen, vakna ca 6.30 av det underbara vädret. Ska snart ut på en långpromenad med Jason. Det är 8 plussgrader. Allt ät färdigt, nästan bara maten som ska fixas, annars har jag diskat å duschat.. ja städa borde jag me göra, mitt hem är ganska dammigt just nu.

Skrev ut min lektion igår.. måste sätta mig å läsa igenom den med.. kunna den i stort sett utantill.

Kanske blir en resa till Egypten i april.. får se.. inget är färdigt än.

Läste ett reportage om Halal slakt i gp idag. Mycket intressant. Måste säga att jag höll med om mycket som stod där.
Jag förstår mig inte riktigt på religion. Jag kallar mig kristen, men jag varken lever lr lär ut i kristen anda. Religion för mig är bara något på pappret. Något onödigt som bara skapar krig och oroligheter i världen.
Etik och moral är viktigt, att följa de regler å lagar som finns i landet. Det räcker.

Hitta en glutenfri och laktosfri kladdkaka igår. Var bara tvungen att köpa den, trots det dyra priset. Jag har ju laktos å min man gluten. Den var väldigt god. Har saknat choklad... älskar choklad..borde baka själv säger min visa man.. han gör det, men jag ä väl en aning lat å tror dessutom att det jag bakar smakar skit. Men får se i v.13 då man förhoppningsvis fri. Då börjar förhoppningsvis det nya livet.

Jag har väl berättat om min blender.. jag älskar min blender. Den bästa presenten :-) Inget ont om de andra presenterna jag fick, jag gillade allt jag fick. Men gud vad jag har fått dille på smoothie. Jag älskar dem. Köpte mig en bok om smoothie och juicer. Mycket intressant! Känner mig så nyttig med.. hehe

Men oj vad jag skriver.. får nog ta fram min middag. Vad det nu ska bli, igår blev det lax, med hemmagjord citronsås(måste tyvärr göra egen nu, de färdiga innehåller ju mjölk :-( ) med potatis och broccoli. Så gott!

Idag blir det nog kött...

Men ha en bra dag i solskenet, jag är i alla fall på otroligt bra humör :-)


/ME

Morgon problem

Hej hej.
Fick en strålande morgon, jag hör Jason bita på något å upptäcker att han ligger å biter sönder Chris steriohörlurar med headset till mobilen. Bara ena snäckan är sönder. Men ja ilskan var inte mindre för det.. de är ju inte direkt billiga de där. Jag måste tydligen köpa nya, fast att de inte direkt har används på ett tag.. jaja sånt e livet. Mina egna är hela utvändigt men slutade fungera efter 2 veckor, helt oförklarligt. Teknik, teknik...

Ska renskriva min ma lektion idag tänkte jag, så jag kan öva på den inför tisdag.. the BIG day.  Sedan fixa middag. Fick lite över 1kg färsk sill som ligger i frysen. Vet inte riktigt vad jag ska laga till med den. Jag är ju inte direkt duktig på att rensa fisk heller, kommer inte ihåg att jag gjort det någon gång faktiskt, inte rå. står så käckt i kokboken att det bara är att fileea å steka. Hur filéear man? Har ingen sådan kniv heller..
Gör nog kyckling istället :)

Måste nog städa med... ikväll är det ju final i Melodifestivalen, tittar ni på det? Jag tänkte göra det, har ingen direkt favorit, mest roligt att slötitta på det.  Måste handla med.. är väldigt tomt i frys å kylskåp.

Nja, får väl sätta igång å renskriva å sen diska å det andra.

/ME

ps.. snön är borta.. som jag sa ;-) ..ds


Snön är här...igen

Det har bara dröst ner. Men hörde av en hundvännina att det skulle börja regna imorgon.. så ja... inget nytt.. vädret sa att det skulle bli sol igen på måndag. Vi får se! Men snön försvinner nog imorgon.
Jason har ju ändå får njuta lite av den.

Nu är det bestämt att vi åker till Sälen v.15. Vi ska dela stuga med chris syster m sambo å hund. En liten Cairn terrier hane, han e ungefär lika gammal som Jason, Så får hoppas det inte blir något bråk. Lite orolig.

Har hänt en fruktansvärd olycka med Jason.. han var i skogen å när han kom hem hade han en halv granskog fastatt i rumpan. Chris fick klippa loss allt.. så nu ser han förjävlig ut i bak. Inte roligt!

Min stations lektion blev ok. Lite rörig, jag hade gjort frågorna en aning för svåra. Me de lärde sig alltid något ;)

Imorgon måste jag verkligen planera färdigt min lektion inför bedömmningen är sjukt nervös inför den. är på tisdag. usch.

Nja.. får la gå å diska nu...


/ME

Ullared

Denna veckan har varit tuff! Har gått upp kl 5 varje dag, förutom idag då gick jag upp kl 8, vilket har lett till att jag inte fått tillräckligt med sömn å har haft huvudvärk å ett förskräckligt humör. har presterat dåligt på "jobbet". Har vart hemma tidigast  ca kl 18 lr kl 19. Sen har jag lagat middag å fixat med annat. Ingen bra vecka!

Mitt Internet och min hemtelefon har dessutom vart ur funktion i stort sett hela tiden. Hatar Com hem!

Men så var det en liten ljuspunkt i livet, igår åkte jag å en vännina till Ullared.. wii, jag älskar ullared.. denna gången ingen kö, lite folk inne i butiken med. Hitta en massa bra, 2 vita koftor för 129 kr respektive 149kr, bruna, fodrade skinnhandskar för 99kr, riktiga, varma skidhandska för 50kr, krukväxter i plast.  å en massa hushållsprylar, som plåster ,deo å schampoo å avfallspåsar. hitta även mitt efterlängtade reflexkoppel till Jason, hitta även min lilla gris, som jag naturligtvis var tvungen att köpa :) även den till Jason. Köpte lite kläder till Chris med förståss. Ja.. det blev lite dyrare än jag tänkt.. köpte ju även 2st Singstarspel å ett Buzz spel å en dvd film. Det sluta lyckligt trots en liten incident med för lite pengar på kortet, har ju inte kunnat kolla hur mycket jag hade på kontot, men blev räddat som vanligt av min älskade man!  Är glad att jag har honom.

Idag har jag mest slappat på morgonen..just nu håller jag på att renskriva mina 2 stations lektioner. Efter det ska jag gå ut med soporna, dammsuga och ev. provspela mna nya spel :) Har lovat M-L att gå å lägga mig i tid. Så ska försöka hålla detta.

Hoppas ni får en underbar dag!


/ME

Helgen...

Nu var man hemma igen. Har vart hos mormor å hälsat på. Vi har vart på bokrea, skobutiken (då jag märkte att mina skor var sönder, hål i båda hälarna) gått promenader med Jason och bytt tavlor. Ja, titta på melodifestivalen.. riktigt bra var det.. mina favoriter gick vidare. Har även skrivit ihop 2 lektioner- en ma å en sv.. el ja sv lektionen är inte helt färdig.

Imorgon är det jobb igen.. ska lämna Jason hos Becka sen iväg...sen hämta honom å lämna han hemma.. sen iväg till mormor igen.. glömde en viktig grej där.. ska försöka åka tilllbaka på bytet :) SEN så måste jag hinna fixa ett pass.. när jag nu ska hinna det med min polisstations dåliga öppetider. Vet inte om de har öppet till kl 21 då jag typ är hemma. *pust'

Men men måste kolla upp lite busstider nu.  lr ja just det var ju hos specialsttandläkaren i fredags.. han sa att jag behöver dra ut 2 visdomständer.. ahh det blir 4st tänder samtidigt.. för  en liten operations skull.. som ska ske 2011 nångång. Men tänderna ryker i april. Nu vet ni det!

Sov gott!


/ME

RSS 2.0